A nyár folyamán megkezdődtek az intézmény német nemzetiségi gimnáziumi évfolyammal történő bővítésének előkészületei. Módosításra került az intézmény Pedagógiai Programja és Alapító okirata. Ennek eredményeként az iskola neve 2023. augusztus 28 –tól: Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola és Gimnázium (Deutsche Nationalitätengrundschule und Gymnasium).

Épül az új iskolaszárny

A nyár folyamán a jelenlegi főépületben – az ablakok áthelyezésével – átalakításra került három tanterem és egy tanári szoba, továbbá elkészült és végleges helyére került az informatika szaktanterem is. Hatalmas lendülettel épül a Ritsmann iskola új épületszárnya, mely magában foglalja a 10 db új tantermet/szaktantermet, az iskolai könyvtártermet, csoportszobákat, kiszolgáló helyiségeket, tanári szobákat, irodákat, továbbá az összekötő folyosókat és a liftet. A BUILD-IT Mérnökiroda Kft. megbízható kivitelező munkájának köszönhetően az építkezés az ütemtervnek megfelelően zajlik.

Az idei tanév mindannyiunktól nagy türelmet és együttműködést kíván. Kérek minden iskolahasználót – diákokat, szülőket és minden ide látogatót – hogy tartsák be az iskola megközelítésére vonatkozó ideiglenes szabályokat! A tanévkezdésre önkormányzati finanszírozással elkészült a Karinthy utcai – Meggyfa utcai bejáratokat összekötő járda, melyen keresztül, biztonságosan megközelíthető az épület ideiglenes főbejárata. A kerítéssel elzárt munkaterületekre továbbra is szigorúan tilos a belépés!

Image Not Found