A kezdő évben a célunk, hogy a gyerekek ismerjék és szeressék meg ezt az ősi logikai játékot. Magabiztosan lépjenek a figurákkal, ismerjék meg a szabályokat, alaptudásuk legyen az állás-értékeléséről. Reményeim szerint a gyerekek megtanulnak nyugton ülni, egyre hosszabb ideig egy dologra figyelni, feldolgozni nyerést, vesztést. Valószínűleg fejlődik a gyerekek logikai készsége, memóriája, döntésképessége.
A második évben szeretnénk készség szintre fejleszteni lépéseket, finomítani az állásértékelést, alapszinten megismerkedni a sakk taktikai lehetőségeivel.
A harmadik évben a cél a tervkészítés, az ellenfél céljainak felfedezése, a sakk törvényszerűségeinek mélyebb megismerése.
A negyedik év célja a kezdő versenyzői szint elérése az érdeklődő gyerekeknek.

A tervezett szakkör időpontok a Ritsmann iskolában:

  • péntek 14:30-15:30      kezdő
  • péntek 15:30-16:30      haladó

Szeretném, ha a különböző csoportokba járó gyerekek megismerkedhetnének egymással, lenne alkalom kötetlen, közös játékra, gyakorlásra. Ugyanakkor heti 1 óra foglalkozáson nem lehet senkit tisztességesen megtanítani sakkozni. Pontosabban nem lehet eljutni arra a szintre, ahol a sakk pedagógiai, jellemfejlesztő lehetőségei igazán érvényesülnek. Nincs idő szórakoztató, vagy elmélyült játékra sem. Ezért döntöttünk úgy, hogy pénteken 18.00-tól a sakkcsapat edzése mellett minden, főleg haladó szakkörre járó gyereket várunk gyakorlásra, játékra a Faluházba.

A  szakkör díja 4.000.- Ft/hó.  Ezt az összeget minden hónap 10-ig az alábbi számlaszámra kérném átutalni:  10102093-10850000-01001006  Ruip János  Kérésre a befizetett összegről számlát küldök. Testvéreknek kedvezmény. Előre bejelentett hiányzás, vagy a szakkör elmaradása esetén a díj módosul, amit a következő havi befizetésnél írok jóvá. (Az iskolai szünetek a szakkör díját nem módosítják.)

Szeretném, ha a gyerekek megismerkednének az internetes sakksuli lehetőségeivel, megoldanák annak példatárát. Ez a Magyar Sakkszövetség chess.hu oldalán található, és regisztráció után használható. Kérném a szülői segítséget az induláshoz, utána némi noszogatást.

Igyekszünk versenyeket szervezni a lépni már biztosan tudó gyerekeknek, mert nagyon szeretik. Két-három versenyt tervezünk erre a félévre. Egyik a már hagyományos  Karácsony Kupa decemberben.

Együttműködésüket megköszönve, üdvözlettel,
Ruip János

Jelentkezés ímélben: biasakk@gmail.com vagy  ruipjanos@t-online.hu
Érdeklődés:                Ruip János  0630-860-9294  biasakk.hu