Idén vettünk részt először a Maxim Kiadó által szervezett Tiéd a SZÓ-TÁR elnevezésű szótárhasználati csapatversenyen. Összesen kilenc csapatot neveztünk be, 4.-től 7. osztályosokig német gyerekszótár kategóriában. Felkészítő tanáraik Tomborné Katona Orsolya és Rack Áron voltak. A verseny selejtező része három online fordulóból állt, melyek során a gyerekeknek azt kellett bizonyítaniuk, hogy képesek hatékonyan forgatni a szótárt, és egymással összedolgozva, minél rövidebb időn belül megtalálni a keresett információkat. Az online fordulók december, január és február hónapban zajlottak.

A sok munkát és kitartást igénylő selejtező forduló után két csapatunk továbbjutott az országos fordulóba, mely Szegeden került megrendezésre jelenléti formában 2023. március 24-én.  A végeredmény pedig minden várakozásunkat fölülmúlta: a hetedikeseink -Bogdán Rebeka Anna, Molnár Zsófia és Varga Viola – a nagyon szép hetedik helyezést érték el,  negyedikes tanulóink pedig – Kovács Gergely, Molnár Petra és Várbiró Martinországos első helyezést vívtak ki maguknak. A nyerteseket Tomborné Katona Orsolya készítette fel.

A versenyzők az oklevél mellé könyvjutalmat és vásárlási utalványt is nyertek. Nekik köszönhetően pedig iskolánk könyvtára is gazdagodhatott egy 100 000 Forint értékű könyvcsomaggal.

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra!

Hamzáné Hamza Ágnes
némettanár