Idén tizedik alkalommal került megrendezésre a pénzügyi és vállalkozói témahét, a Pénz7, melyhez a Ritsmann Pál Német Nemzetiség Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott. Az iskolánkban megtartott témahét diákjaink pénzügyi tudatosságra nevelését szolgálta. Pénzügyi életleckék címmel tartottunk órákat, melyeken a családi költségvetés, pénzügyi tervezés és a korszerű pénzkezelés témái kerültek előtérbe. A 7. osztályokban Mészárosné Berki Edit, a Magyar Közgazdasági Társaság önkéntese tartotta meg a foglalkozást interaktív módon, a gyerekek bevonásával a tudatos pénzkezelés lehetőségeit beszélték át. A többi felsős osztályban is a pénzügyi tudatosság fogalmát jártuk körül érdekes feladatok megoldásával, melyeket csoportokban oldottak meg a gyerekek.

A Pénz7 témahét keretében a 2.a osztály látogatást tett a Pénzmúzeumban. Az interaktív kiállítás és a sok érdekességet bemutató tárlatvezetés során a tanulók megismerkedhettek a korabeli fizetőeszközökkel, a pénzfajtákkal, valamint a használatból kivont bankjegyek sorsával.

Ugyancsak a témahét keretében a PénzFutam játékon vett részt az 6.a osztály Biatorbágyon a Medve Matek GO pályán. A Pénzfutam egy pénzügyi-matekos élményjáték, melynek célja a játékos formában történő pénzügyi ismeretterjesztés és a logikus gondolkodás fejlesztése.

Tudásban, ismeretekben gazdagodva zártuk a Pénz7 projektet.

Fidlerné Kiss Annamária
a reál munkaközösség vezetője