Iskolánkban november 30-án került megrendezésre az alsós német szavalóverseny. Hagyományőrző rendezvényünk, melyen 108 versenyző indult, idén is nagy népszerűségnek örvendett. Az elsősök kis csoportokban, a nagyobbak önállóan álltak ki verset mondani. Idén is sokan választottak Josef Michaelis illetve Josef Guggenmos -magyarországi német költők – verseiből. A háromtagú zsűrinek ( Hamzáné Hamza Ágnes, Göbler Ágnes, Sopronyiné Valéria) nem volt könnyű meghozni a döntését, mert mindenki nagyon szépen szerepelt. Így végül több dobogós helyet is hirdettek.

A versenyen a következő eredmények születtek:

Az első-második évfolyamon első helyezést ért el: Huber Boróka, Pankotay Alíz, Zlinszky Kata (1.a), valamint  Szemerédy Boldizsár (2.b). Második helyezett lett az első évfolyamon az 1.b-sek kis csoportja: Vörös Fruzsina, Tóth Csenge, Dóka-Zala Bendegúz, Csonka Léna és Ali- Muftah Mira valamint Komáromi Lilla a 2.a osztályból. A harmadik helyet szerezte meg Bóna Kincső, Gaál Boglárka, Török Flóra (1.a) valamint  Tóth Jázmin és Tóth Róza (2.b). Kiss Eszter (2.a) különdíjat kapott.

A harmadik évfolyamon Pintér János (3.a) végzett az első helyen. Második lett Haluska Tamás a 3.c osztályból, a harmadik helyet pedig  Dancsa Kitti szerezte meg (3.b). Göblös András (3.c) és Bodrogi Lili (3.b) számára különdíjat ítélt meg a zsűri. 

A negyedik évfolyamon Kubinyi Kolos (4.a) és Komáromi Flóra (4.b) lettek a nyertesek. A második helyen három tanuló osztozott: Pásztor Barnabás (4.b), valamint Kardos Panni és Antal Áron (4.a). A harmadik helyen Ács Jázmin (4.a) Grébecz-Vén Heléna (4.a) és Povazsán Ákos (4.b) végzett. Különdíjat nyert Szoboszlai Bence.

Minden nyertesnek szívből gratulálunk és köszönjük a felkészítő tanárok illetve a szülők munkáját!
Tomborné Katona Orsolya