A Szakma házhoz jön című programsorozat keretében tanulóink vállalkozó szülei eddig két alkalommal tartottak előadást, mely során képekkel, kísérletekkel, érdekes történetekkel bemutatták foglalkozásukat.

Antal Sándor szélturbina építő és kivitelezőtől megtudtuk, hogyan lehet áramot előállítani, mi az a szélturbina és hogyan építik meg, milyen munkák folynak a magasban, valamint, hogyan néz ki egy szélturbina park. Az előadó sok képpel mellékelve tette érdekessé és izgalmassá az előadást a 3. és 4 évfolyam számára.

Dr. Veres Miklós fizikus sok témát érintett az előadása során. Többek között mesélt arról, hogy mit csinál egy fizikus, milyen területei vannak a fizikának és hol jelenik meg a fizika a mindennapokban. Megtudtuk például miért esik le a feldobott kő, hogyan ír a ceruza, miért meleg a takaró, miért kék az ég, hogyan alakul ki a dagály, hogyan működik a rádió, az iránytű, mi a szivárvány… Szó volt még fényről, képalkotásról és lézerekről is. Érdekes kísérletekkel zárta a színvonalas és érdekes előadást, mely nagyon tetszett a gyerekeknek.

Mindannyiunk nevében köszönjük az előadásokat.

A sorozatot folytatjuk!

Gyimesi Gézáné

tanító