Szeptember 29-én a 4.a osztály vonattal a Velencei-tóhoz ment kirándulni. Ott két csoportra bontottak minket, majd az egyik csoport sárkányhajózni indult, a másik pedig kincset mosni. Én először kincset mostam, ahol mindenféle ásványokat lehetett találni. Mindenki kapott egy zsák földet, azt beleöntöttük egy szitába és vízzel átmostuk. Ami számunkra értékes volt, azt hazahoztuk. Ezután mi mentünk sárkányhajózni. Beeveztünk a nádasba, ahol láttunk egy mesterséges szigetet. A program végén vonattal indultunk haza. Mindenki nagyon jól érezte magát.
Kovács Peti 4.a

Az osztállyal pénteken sárkányhajózni voltunk a Velencei-tónál. Két csoportba álltunk, az egyik társaság sárkányhajózott, a másik kincset mosott. Nagyon izgalmas volt, amikor a hajó ide-oda billegett, és azt hittem, fel fogunk borulni. Az evezés fárasztó volt, de néha-néha megálltunk egy kicsit pihenni. A kincsmosás is nagyon jó volt, sok ásványt lehetett találni, és a bácsi, aki segített, megmondta, milyen ásványt találtunk. A kirándulás végére borzasztóan elfáradtunk.
Kardos Panni 4.a

Nagyon tetszett, hogy a saját élőhelyükön figyelhettünk meg állatokat. Láttam veszekedőhattyúkat, napozó békákat, kisegeret a levelek között és egy kismadarat a fészekben.
Takács Bánk 4.a

Most ősszel a Velencei-tónál voltunk az osztállyal. Sárkányhajóztunk és még kincset is mostunk. Nagyon tetszett, mert a hajóban nekünk lehetett evezni, és a kincseket, amiket kimostunk a szitával, haza is lehetett vinni. Nagyon élveztük!
Kovács Luca 4.a

Monika néni azzal lepett meg minket, hogy már szeptemberben lesz egy osztálykirándulás. Péntek reggel a tárnoki vasútállomáson volt a találkozó. Onnan indultunk egyenesen Velencefürdőre. Az első élmény, ami várt ránk, az a kincsmosás volt. Ásványokat tudtunk kimosni homokból. Utána következett a sárkányhajózás. Két csapatra bontva ültünk hajóba és fontos volt, hogy egyszerre evezzünk. Nem mondhatom, hogy nem lettünk vizesek, de nagy élmény volt. Most is őrzöm azt az ásványt, amit a kincsmosáskor szereztem.
Bodrogi Dávid 4.a